Alpha Cursus

Wat wil ik nu echt in mijn leven? Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is de zin van mijn leven? Zou God bestaan? En als God dan bestaat, waarom is er dan zoveel ellende? 

Veel mensen zijn op zoek naar iets, maar weten niet precies wat.

Ze vullen hun leven met allerlei (materiële) dingen, maar krijgen dat lege gevoel niet opgevuld. Sommigen zoeken het in spiritualiteit, sommigen in een geloof. De beroemde auteur en filosoof C.S. Lewis schreef: ‘Het Christelijk geloof is een verklaring die, als ze onwaar is, onbelangrijk is. En als ze wel waar is, oneindig belangrijk is. Het enige wat het niet kan zijn, is dat het een beetje belangrijk is’.

Open Deur Steenbergen start weer met een Alpha cursus.

 

Tijdens circa 14 interactieve en gezellige bijeenkomsten ga je met anderen op zoek naar de zin van het leven, en ontdek je wat het Christelijk geloof inhoudt. Onderwerpen zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Bidden: waarom en hoe? Hoe zit het met de Kerk? Hoe relevant is de bijbel? en nog veel meer komen aan bod. 

 


Start datum

Op de eerste introductie avond starten we om 20.00 uur in onze Kerk in de Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen.  Alle daarna volgende avonden starten we om 19.00 uur met een lekkere maaltijd, daarna luister je naar een inleiding verteld door één van de leiders, waarna je in kleinere groepjes over het onderwerp kunt doorpraten en al jouw vragen kunt stellen.Alpha cursus

 

Tijdens circa 14 interactieve en gezellige bijeenkomsten ga je met anderen op zoek naar de zin van het leven, en ontdek je wat het Christelijk geloof inhoudt. Onderwerpen zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Bidden: waarom en hoe? Hoe zit het met de Kerk? Hoe relevant is de bijbel? En nog veel meer komen aan bod. 

 

Start Datum:

In januari 2022 gaan we weer starten. De exacte data volgen nog.

Op de eerste introductie avond starten we om 20.00 uur in onze Kerk in de Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen.  Alle daarna volgende avonden starten we om 19.00 uur met een lekkere maaltijd, daarna luister je naar een boeiende inleiding, waarna je in kleinere groepjes over het onderwerp kunt doorpraten en al jouw vragen kunt stellen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Alpha afgerond, en dan?

 

Door het volgen van de Alpha cursus heb je antwoorden gekregen op vragen zoals ‘Wat is de zin van mijn leven?’ én weet je wat het Christelijk geloof inhoudt. Je bent klaar om die persoonlijke relatie met God aan te gaan en te versterken. Maar hoe dan precies?

 

Bij de vervolg cursus van Alpha werken we op dezelfde werkwijze, alleen gaan we nu dieper op de onderwerpen in.  We praten bijvoorbeeld met elkaar over wie God is, maar ook wie Hij niet is. Hoe we in relatie tot Hem staan. En hoe God bijvoorbeeld omgaat met vergeving. Wat bekering betekent en hoe ik de bijbel kan lezen.

 

Deze avonden worden elke maandagavonden verzorgd in onze kerk (Geert Vinckestraat 2 in Steenbergen) door Jos de Meijer. Je kan op élk moment instromen. Wees welkom!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Je mag ook altijd bellen of appen met Jos de Meijer via telefoon nummer 06-536 597 35. Graag na 19.00 uur.

Geert Vinckestraat 2

4651 DJ Steenbergen

Telefoon: 06-13749034  of  06-48078287

Email: info@opendeursteenbergen.nl