Alpha Cursus

Wat wil ik nu echt in mijn leven? Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is de zin van mijn leven? Zou God bestaan? En als God dan bestaat, waarom is er dan zoveel ellende? 

Veel mensen zijn op zoek naar iets, maar weten niet precies wat.

Ze vullen hun leven met allerlei (materiële) dingen, maar krijgen dat lege gevoel niet opgevuld. Sommigen zoeken het in spiritualiteit, sommigen in een geloof. De beroemde auteur en filosoof C.S. Lewis schreef: ‘Het Christelijk geloof is een verklaring die, als ze onwaar is, onbelangrijk is. En als ze wel waar is, oneindig belangrijk is. Het enige wat het niet kan zijn, is dat het een beetje belangrijk is’.

Open Deur Steenbergen start weer met een Alpha cursus.

Op dinsdag 10 januari 2023 gaat de Alpha cursus weer van start. Alpha is voor iedereen, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Tijdens deze interactieve en gezellige bijeenkomsten ga je met anderen op zoek naar de zin van het leven, en ontdek je wat het Christelijk geloof inhoudt.

Samen bespreken we tien weken lang allerlei vragen, denk aan:  Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Bidden: waarom en hoe? Hoe zit het met de Kerk? Hoe relevant is de bijbel? En nog veel meer komen aan bod. 

 

De introductie avond start om 20.00 uur in onze Kerk in de Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen.  Alle daarna volgende avonden starten we om 19.00 uur met een lekkere maaltijd, daarna luister je naar een inleiding verteld door één van de leiders, waarna je in kleinere groepjes over het onderwerp kunt doorpraten en al jouw vragen kunt stellen.

 

De cursus zal plaatvinden op:

 

dinsdag 10,17,24 en 31 Januari

 

dinsdag 7,14,21 en 28 Februari

 

Vrijdag 10 en zaterdag 11 Maart

Dinsdag 14, 21 en 28 Maart

 

dinsdag 4 en 11 April
Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Alpha afgerond, en dan?

 

Door het volgen van de Alpha cursus heb je antwoorden gekregen op vragen zoals ‘Wat is de zin van mijn leven?’ én weet je wat het Christelijk geloof inhoudt. Je bent klaar om die persoonlijke relatie met God aan te gaan en te versterken. Maar hoe dan precies?

 

Bij de vervolg cursus van Alpha werken we op dezelfde werkwijze, alleen gaan we nu dieper op de onderwerpen in.  We praten bijvoorbeeld met elkaar over wie God is, maar ook wie Hij niet is. Hoe we in relatie tot Hem staan. En hoe God bijvoorbeeld omgaat met vergeving. Wat bekering betekent en hoe ik de bijbel kan lezen.

 

Deze avonden worden elke dinsdagavonden verzorgd in onze kerk (Geert Vinckestraat 2 in Steenbergen) door Jos de Meijer. Je kan op élk moment instromen. Wees welkom!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Je mag ook altijd bellen of appen met Jos de Meijer via telefoon nummer 06-536 597 35. Graag na 19.00 uur.

Volg ons op onze socialmediakanalen


Geert Vinckestraat 2

4651 DJ Steenbergen

Telefoon: 06-13749034  of  06-48078287

Email: info@opendeursteenbergen.nl

facebook

instagram

youtube